Βγαίνουν στην παρανομία τα Κ.Ξ.Γ. και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

2012-11-26 17:01

Σκηνές “απείρου κάλους” θα δούμε εάν το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα που ουσιαστικά βάζει «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών και θα στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου αποφάσισε να περιμένει μέχρι 31.12.2012 την απόσυρση του συνόλου «των απαράδεκτων αλλαγών που αφορούν τον κλάδο μας και τη ζωή μας» και αν αυτό δε γίνει θα προτείνει στους ιδιοκτήτες:

1. Να μην επιτρέπουν σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΙΚΑ κι Εφορία/ΣΔΟΕ να διενεργούν ελέγχους στα ΚΞΓ.
2. Να διακόψουν τις εισφορές προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ και την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος.
3. Να καταθέσουν το σύνολο των βιβλίων-στοιχείων των ΚΞΓ στους Εφόρους Α’ & Β’ Δ.Ο.Υ και στους Διευθυντές των καταστημάτων ΙΚΑ.
4. Να μην προβούν σε έκδοση νέων αδειών ΚΞΓ, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται στα ήδη υπάρχοντα κτίρια με τις ήδη υπάρχουσες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.
5. Να προβαίνουν από 8 Ιανουαρίου 2013 σε συνεχείς, καθημερινές και κυλιόμενες δράσεις όπως ολοημέρους αποκλεισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, της Α’ & Β’ Δ.Ο.Υ Ηρακλείου, των καταστημάτων Ι.Κ.Α, του Ο.Α.Ε.Ε, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού κι Ιστορικού Μουσείου, του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, των δημόσιων αθλητικών υποδομών του Ηρακλείου και σε άλλες συμβολικές, ακτιβιστικού τύπου ενέργειες, όπως κατάληψη του φρουρίου «Κούλε» και του τάφου Ν.Καζαντζάκη.

Τέλος, αναφέρει η απόφαση, θα δοθεί ξεκάθαρη και ρητή οδηγία προς τα μέλη μας να μην ψηφίσουν σε καμία περίπτωση οι ίδιοι αλλά και οι επηρεαζόμενοι από αυτούς ψηφοφόροι τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, αλλά κι όποιο κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης δεν υποστηρίξει εμπράκτως κι αποδεδειγμένως τα δίκαια αιτήματά μας.
«Συνειδητά, τονίζει ο Σύλλογος, επιλέγουμε να βγούμε στην παρανομία από το να σας επιτρέψουμε να αφανίσετε εμάς, τους συνεργάτες μας και τις οικογένειές μας θυσιάζοντάς μας στο βωμό άπληστων επιχειρηματιών των οποίων, όπως φαίνεται, τα συμφέροντα εξυπηρετούνται από τις ενέργειές σας».
esos.gr
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ