Έντυπες αναφορές

  • ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Με στόχο να προασπίσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους, αφού όπως είπαν δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν την Τρίτη την πρώτη, ιδρυτική τους συνέλευση.

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος 72 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που δεν έχουν διοριστεί στο δημόσιο, προκειμένου να συζητήσουν για το καταστατικό, την επωνυμία και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από την  ίδρυση του συλλόγου τους.
Όπως επεσήμανε ο Νίκος Μανδρόχαλος, " η σύσταση συλλόγου είναι μονόδρομος για να έχουμε τη δική μας φωνή και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μαζικά τα αιτήματα μας αφού μεμονωμένα τα αποτελέσματα είναι λιγοστά". Έτσι αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έγκριση του καταστατικού του συλλόγου από το Πρωτοδικείο, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν τη γενική συνέλευση και να ιεραρχήσουν τις δράσεις τους, καταθέτοντας την ελπίδα ότι  ο σύλλογος με τον καιρό θα ενισχυθεί με περισσότερα μέλη αφού αυτή τη στιγμή στη Χίο ο αριθμός των αδιόριστων εκπαιδευτικών με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνά τους 200. (www.tvpatrida.gr)

 

 
 
  • "Αλλήλων... προειδοποίηση "

 

- ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΘΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ»

 2 ΙΟΥΛ 2012

 Με προσφυγή στη δικαιοσύνη, εάν δεν ισχύσουν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σε όσους επωφελούνται από το πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων «Αλλήλων Ένεκα», απειλεί ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών του νησιού, με ανοιχτή επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτα.
 
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του νομού, μέσα σε αυτή διευκρινίζουν ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανησυχεί πολλά από τα μέλη του συλλόγου, χωρίς να διευκρινίζεται σαφώς αν αυτή η ανησυχία έχει άμεση συνάρτηση με τα διαφυγόντα κέρδη από τα αντίστοιχα μαθήματα που θα έκαναν οι ίδιοι σε παιδιά που έχουν ενταχθεί στο δωρεάν φροντιστήριο.
«…ο κλάδος μας θίγεται  άμεσα από την λειτουργία παρόμοιων συλλόγων που δεν θέτουν κριτήρια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα υπό τον μανδύα της δωρεάν προσφοράς», αναφέρει σε σημείο της επιστολής του ο σύλλογος των αδιόριστων εκπαιδευτικών ενώ διευκρινίζει ότι: «δεσμευόμαστε στην παροχή ανάλογων δωρεάν μαθημάτων, δοθείσης της ευκαιρίας πράγμα που ήδη εδώ και χρόνια προσφέρουμε ατομικά ως συνάδελφοι χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και φώτα δημοσιότητας εφόσον βέβαια μας δοθούν και μας ανάλογες δυνατότητες, κτιριακές και όχι μόνο».
 
Τέλος τα μέλη του Συλλόγου κάνουν έκκληση στον Ν. Νύκτα να μεσολαβήσει ώστε να τεθούν κριτήρια, με βάση τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου αλλά και του κοινωνικού παντοπωλείου, αφού σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα με τους ίδιους θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατέψουν κάθε έννομο συμφέρον τους. 
 
 
Αναλυτικά η επιστολή:
 
«Σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο επιθυμώντας να σας καταστήσουμε ενήμερους σχετικά με θέματα που έχουν προκύψει από τη λειτουργία του Συλλόγου "Αλλήλων Ένεκα" που έχουν δικαίως κατά γνώμη μας ανησυχήσει πολλά από τα μέλη μας.
Ο εν λόγω Σύλλογος λειτουργεί σε δημόσιο κτίριο του δεύτερου Λυκείου Χίου τα τελευταία δύο έτη παρέχοντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε τέκνα συμπολιτών μας.
Είναι εύλογο ότι η παραπάνω δραστηριότητα ειδικά σε περιόδους κρίσης οφείλει να χαίρει της συμπαράστασης και του επαίνου όλων μας.
Ωστόσο είναι επίσης ευνόητο  ότι η συμμετοχή των παιδιών στο παραπάνω πρόγραμμα καλό είναι να υπόκειται σε  συγκεκριμένες προδιαγραφές και κριτήρια εγγραφής.
Αν και τα παραπάνω ρυθμίζονται από τον διευθυντή του συλλόγου και συνάδελφο κ. Λεωνίδα Πυργάρη, ο οποίος δρώντας ως ιδιώτης αποφασίζει τόσο τη συμμετοχή των μαθημάτων όσο και των καθηγητών αλλά και την ποιότητα και την ποσότητα των παρεχομένων μαθημάτων.
Από θέση ευθύνης ως προς την εκπαίδευση της νεολαίας την οποία υπηρετούμε πολύ πριν την ίδρυση παρόμοιων συλλόγων και αποδίδοντας τα οφειλόμενα τόσο στο κράτος όσο και στους γονείς, σας εφιστούμε την προσοχή παρακαλώντας να επικοινωνήσετε με τον παραπάνω σύλλογο και να ζητήσετε τη συνεργασία του προκειμένου, να βρεθεί ένας κοινός τόπος κατανόησης και γιατί όχι και συνεργασίας.
Ως σύλλογος δεσμευόμαστε στην παροχή ανάλογων δωρεάν μαθημάτων, δοθείσης της ευκαιρίας πράγμα που ήδη εδώ και χρόνια προσφέρουμε ατομικά ως συνάδελφοι χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και φώτα δημοσιότητας εφόσον βέβαια μας δοθούν και μας ανάλογες δυνατότητες, κτιριακές και όχι μόνο.
Κλείνοντας θεωρούμε περιττό να σας τονίσουμε ότι ο κλάδος μας θίγεται  άμεσα από την λειτουργία παρόμοιων συλλόγων που δεν θέτουν κριτήρια και λειτουργούν ανεξέλεγκτα υπό τον μανδύα της δωρεάν προσφοράς.
Καλούμε τέλος τη Χιώτικη κοινωνία να κατανοήσει τις προθέσεις μας και αφού συλλογιστεί τη θέση στην οποία βρισκόμαστε ερχόμενοι σε αυτό το σημείο, να στηρίξει την κίνησή μας παρόλο που είναι φυσικό ο καθένας να κοίτα το προσωπικό του συμφέρον οικογενειακό και οικονομικό συγκεκριμένα στις εποχές που ζούμε.
Αρκεί κανείς να αναλογιστεί την υποθετική περίπτωση που βρισκόταν σε μια παρόμοιά θέση υπερασπιζόμενος την εργασία του και αφού το μόνο που ζητάμε είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων οικονομικών και κοινωνικών όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις κοινωνικής προσφοράς π.χ. το δημοτικό ιατρείο και το κοινωνικό παντοπωλείο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας, αναμένοντας τις ενέργειες σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα».  (www.politischios.gr)

 

Αποκλειστική συνέντευξη, χωρίς περιστροφές, παραχώρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Ν. Μανδρόχαλος στη ChiosPress και στη Μαρία Παππά. Ο κ. Μανδρόχαλος μεταξύ άλλων μίλησε για το νεοσύστατο σύλλογο, για τα προβλήματα που ταλανίζουν του αδιόριστους εκπαιδευτικούς, για το θέμα του "Αλλήλων Ένεκα" και τα παράνομα ιδιαίτερα από διορισμένους εκπαιδευτικούς και προανήγγειλε δυναμική αντίδραση.

BINTEO:
 
(chiospress.gr)
 
  • Σύμφωνα με αποκλειστικές και πλήρως εξακριβωμένες πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο τόσο τον Διευθυντή του Φροντιστηρίου παροχής δωρεάν μαθημάτων "Αλλήλων Ένεκα", Λ. Πυργάρη όσο και όλους τους διορισμένους καθηγητές που διδάσκουν σ' αυτό. Έτσι, φαίνεται ότι ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, που είχε αποστείλει εξώδικό για τη δράση του συγκεκριμένου φροντιστηρίου δικαιώνεται σε πρώτη φάση. (chiospress.gr)
 
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Χίου στον Εθελοντικό Σύλλογο "Αλλήλων Ένεκα", ως έσχατο μέσο όπως λένε οι αδιόριστοι προκειμένου να διαφυλάξουν την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Το εξώδικο εστάλη πριν λίγες μέρες, καθώς όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο συλλόγων φάνηκαν ατελέσφοροι. Η αντιπαλότητα τους έγκειται στο γεγονός ότι ο "Αλλήλων Ένεκα", παραχωρεί δωρεάν μαθήματα σε μαθητές, ενώ ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών αντιδρά και ζητά να μπουν κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνονται δεκτοί οι μαθητές στο δωρεάν φροντιστήριο του "Αλλήλων Ένεκα", με άλλα λόγια ζητά να μπουν κοινωνικά κριτήρια αντίστοιχα αυτών που ορίζει η Πρόνοια περί απορίας και ισχύουν προκειμένου οι δικαιούχοι να τυγχάνουν των κρατικών βοηθημάτων ή ελεύθερη είσοδο σε δράσεις τύπου κοινωνικού παντοπωλείου. Τέτοια κριτήρια δεν θέτει ο "Αλλήλων Ένεκα" με αποτέλεσμα σε μία υπερκορεσμένη αγορά, όπως η Χίος, αρκετοί εκπαιδευτικοί να βιώνουν το φάσμα της ανεργίας και αρκετοί ακόμη να απειλούνται.
 
Έτσι, πριν λίγες μέρες εστάλη η εξώδικη διαμαρτυρία στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Ότι ένας εκ των ουσιωδών σκοπών του σωματείου αυτού είναι η προστασία του με κάθε νόμιμο μέσο , από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από τα φροντιστηριακά μαθήματα καθηγητών διορισμένων στην Δημόσια Εκπαίδευση , όπως και η προάσπιση γενικότερα της ελευθερίας, της ισότητας , της ισονομίας και της δημοκρατίας μέσα στο ευρύτερο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Οι υπόλοιπες ουσιώδεις διατάξεις της σύστασης και λειτουργίας του σωματείου μας αναφέρονται στο καταστατικό του, όπου και παραπέμπουμε.
Στα πλαίσια της λειτουργίας των σωματείου σας και κατά παράβαση των ίδιων των αρχών που ορίσατε, ως και γενικά κατά παράβαση των διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού , αλλά και των αρχών της χρηστής διοίκησης και των θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος και άλλων πλήθος νομοθετικών διατάξεων ξεκινήσατε την συστηματική παράδοση φροντιστηριακών μαθημάτων σε πλήθος μαθητών, με επίφαση νομιμότητας και χρησιμοποιώντας ως «κίνητρο και σκοπό» την εθελοντική δράση του σωματείου σας.
Αυτό στην πράξη τι σημαίνει: Ότι καταπατώντας τις αρχές περί αθέμιτου ανταγωνισμού και κυρίως καταπατώντας τις συνταγματικές αρχές περί δωρεάν παιδείας, αλλά και λειτουργίας εκπαιδευτηρίων με συγκεκριμένες νόμιμες προϋποθέσεις, προχωρήσατε στην παροχή μαθημάτων με το πρόσχημα της δωρεάν εκπαίδευσης, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη κανόνες και θεσμούς, χωρίς να τοποθετήσετε κοινωνικά κριτήρια στην παροχή των δωρεάν μαθημάτων, υποκαθιστώντας καταφανώς την δωρεάν εκπαίδευση που παρέχεται από το κράτος και κυρίως προσβάλλοντας βάναυσα τα δικαιώματα των συναδέλφων σας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν το σωματείο σας στην παράνομη δραστηριότητά του , αλλά προτίμησαν να παρέχουν οικονομική διευκόλυνση επιλεγμένα σε πρόσωπα που πραγματικά έχουν ανάγκη , χωρίς να διαλαλούν την πράξη τους αυτή.
 
Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Ν. Μανδρόχαλος δημοσιοποίησε σήμερα την παρακάτω ανοικτή επιστολή:
Είναι ειλικρινά, νομίζω ,δύσκολο και απευκταίο στον επιχειρώντα να τολμήσει έστω να (απο-)δείξει ότι υπάρχουν και άλλες πλευρές σε ένα θέμα που η μια του τουλάχιστον πρόσοψη είναι τόσο λαμπερή και πασιφανής, όσο και το να πείσεις τους όχι και τόσο μακρινούς προγόνους μας ότι η σελήνη έχει και αθέατες ομορφιές. Λέγοντας κάτι τέτοιο, αλλοίμονο, ας μην θεωρηθεί ότι υποτιμάμε τη νοημοσύνη κάποιου αλλά απλά θέλουμε κατά κάποιο τρόπο να ζητήσουμε την κατανόηση και την επιείκεια του αναγνώστη λογω της δυσκολίας του έργου μας.
Ανάλογη νομίζω περίπτωση είναι και η δική μας που ως σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών του νομού μας υψώσαμε δυσσεβή και ανάρμοστο λόγο ( ο Θεός φυλάξει…) κατά του αντίπαλου δέους –όπως τουλάχιστον μας αντιμετωπίζει- του συλλόγου, για να εξηγούμαι και να μη μακρηγορώ, «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ». Το χρονικό αυτής της αντιπαράθεσης, η οποία προσφάτως χάρηκε τόση δημοσιότητα (στην οποία θα επανέλθω για την ποιότητα της) και εκτενές είναι και κουραστικό για τον ουδέτερο αναγνώστη. Θα αρκεστώ εδώ απλά να πω ότι δεν εξυπνήσαμε μια ωραία πρωία και αρχίσαμε να αποστέλλουμε εξώδικα – και το τονίζω εδώ : εξω-δικα). Προηγήθηκαν προσωπικές παρεμβάσεις και εκκλήσεις για κατανόηση και συνεργασία με κοινό στόχο και κοινό εχθρό όπως τουλάχιστον τότε θέλαμε να πιστεύουμε την παράνομη παραπαιδεία. Σχεδόν ένα έτος συμπληρώθηκε από τότε και την ευγενικότατη απομάκρυνση μας από το ιερό τέμενος της μόρφωσης συνοδευόμενης μάλιστα από χαρακτηρισμούς κοσμίους εμπροσθεν εις άπταιστα ελληνικά ως «παράπλευρες απώλειες» στο μαινόμενο πόλεμο της παιδείας με λάβαρα σημαίες και όλα τα σχετικά αλλά και εις την γαλλιστι μετά της αποχωρήσεως μας!! Βεβαίως και εστειλαμε και επιστολές διαμαρτυρίας και εις το δήμο και στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την οποία μιλήσαμε και πάλι προσωπικά και παρομοίως αγνοηθήκαμε έως παρα-παίδ(ε)ια ….
Και φυσικά δε θα θελα να σας κουράσω με όλα τα παραπάνω. « Ε, και τι θέλεις δηλαδή ρε εξυπνάκια ?» , θα μπορούσε κάποιος να με ρωτήσει με στόμφο. Όχι βέβαια να παρουσιάσω ως κακούς τους φιλάνθρωπους λειτουργούς του «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ» που δρώντας ανιδιοτελώς προσφέρουν αλήθεια είναι στη δοκιμαζόμενη κοινωνία της Χίου τα εκπαιδευτικά φώτα τους τα οποία πιθανόν δεν ακτινοβολούν επαρκώς τις πρωινές ώρες. Ούτε από την άλλη θα ήλπιζα να παρουσιάσω τους συναδέλφους μου «φροντιστιριακιες» που απομυζούν το οικογενειακό εισόδημα πασχίζοντας να καλύψουν κενά που το δημόσιο δωρεάν σχολείο ΤΟΥΣ αφήνει δόξα τω Θεώ σε όλους και στέλνοντας επί τόσα χρόνια με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας μαθητές σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μακριά από μένα τέτοιο καθήκον….
Εμένα θα μου έφτανε εδώ απλά προς το παρόν να διατυπώσω μερικές απορίες και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος της παρούσας γραφής. Αρχικά θα ήθελα να ξέρω αν είναι τόσο παράνομο να υπερασπίζεται κάποιος το επάγγελμα του αν αποτελεί μέγιστη ανηθικότητα δηλαδή να θέλεις να διαβιώσεις από κάτι στο οποίο επένδυσες συναισθηματικά, χρονικά και υλικά τόσο εσύ όσο και η οικογένεια σου. Ειδικότερα θα ήθελα να μάθω αν είναι και ποινικά κολάσιμο η κοινωνικά κατακριτέο το να επιθυμείς να διασφαλίσεις τον κλάδο σου από κάθε λογής απειλές απέναντι σε μια καθεστωτική νοοτροπία εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται και στον τόπο μας δυστυχώς. Θα επιθυμούσα ακόμα- φευ –να ερωτήσω τον χ γονέα εάν κάποιος απειλούσε με κλείσιμο την εργασία του είτε αυτή ήταν υλική είτε πνευματική αν αυτός και οι συνάδελφοι του θα έμεναν άπραγοι. Τον ίδιο ακριβώς γονέα θα ρωτούσα αν προτιμούσε να βλέπει το παιδί του να γλιτώνει τώρα τα όποια τυχόν δίδακτρα φροντιστηρίων για 2-3 χρόνια η να μένει αιώνια άνεργο ως απόφοιτος κάποιας παιδαγωγικής καθηγητικής σχολής.
Οι απορίες μου όμως δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ. Ο τρόπος επιλογής και παρουσίασης των θεμάτων από συγκεκριμένα ΜΜΕ είναι άξια θαυμασμού . Ειδικότερα ο χρόνος κατανομής των ειδήσεων και οι εντελώς αμερόληπτοι τίτλοι που παίζουν σε background οι προσωπικές φιλίες και γνωριμίες που καθορίζουν ακόμα και τη σειρά παρουσίασης!! Κυρίως όμως θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν σε αυτή την ευγενή δραστηριότητα 1-2 πράγματα : Υπήρξαν πράγματι καθόλη τη σχολική τούς πορεία όλοι τόσο άμεμπτοι ηθικά που τώρα πλέον το υπερασπίζονται και νομότυπα? Άραγε ούτε 1 δεν δίδαξε παράνομα μαθητές του στο σχολείο ? ούτε 1 δεν χαμήλωνε το βαθμό στον έλεγχο αν ο μαθητής πήγαινε σε «αντίπαλο»? Ούτε ενός συναδέλφου που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα δεν πήγε το μυαλό του σε «παράπλευρες ωφέλειες» όπως για παράδειγμα η δωρεάν διαφήμιση του ονόματος του στη χιακη κοινωνία και ι αλίευση μελλοντικών ιδιαιτέρων?? Τόσο άραγε παράλογη και υπερβολική ήταν η αρχική παράκληση μας για θέσπιση κριτηρίων κοινωνικών για το μαθητολόγιο του συλλόγου τους και θεσμικών –αξιοκρατικών για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτό? ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ?? Φτάσαμε δηλαδή το να ζητάς κριτήρια και ποιότητα στην εκπαίδευση της νεολαίας μας ελιτισμό και το μπατε σκύλοι αλέσετε φιλανθρωπία??
Κλείνοντας θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του εν λογω σωματείου για τους ευγενείς χαρακτηρισμούς που μας παρείχε αφειδώς όλο αυτό το διάστημα ανεξαιρέτως σε όλα τα ΜΜΕ και παράλληλα να επιστρέψουμε τις ψευδείς προσκλήσεις που δήθεν μας απέστειλε να συμμετάσχουμε στο θεάρεστο έργο του!! Είθε οι σημαίες σας να μην υποσταλούν ποτέ!! Μια τελευταία παράκληση μονάχα για να επιβιώσουμε και μείς οι φτωχοί: ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟ ΓΕΥΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ ΑΣΚΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
Υγιαινετε.
(chiospress.gr)