Δελτίο Τύπου συλλόγου Palso Βοιωτίας για το νέο νόμο περί Φροντιστηρίων και Κ.Ξ.Γ.

2012-11-26 16:43

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Ηρακλείου

Εθνικής Αντιστάσεως 27, 713 06 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810 322002 – 324991 – 323481 Fax, e-mail:palsoher@ath.forthnet.gr

 

Hράκλειο 23/11/2012

Αρ.Πρωτ.:           6401    

 

Προς: Όπως πίνακας αποδεκτών

 

 

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (PALSO) Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 

 

Η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων και μάλιστα όλων σε ένα άρθρο έδωσε την ευκαιρία σε γνωστούς και συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους να «περάσουν» αλλαγές σε θέματα που αφορούν στους κανόνες που διέπουν τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΞΓ και τις αδειοδοτήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα οι μεν καινούργιες  άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας θα χορηγούνται μόνο αν πληρούνται εξωφρενικές και εξωπραγματικές κτιριακές και άλλες προϋποθέσεις, οι δε υπάρχουσες λήγουν 31.8.2013 και θα ανανεωθούν μόνο αν πληρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις και μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους !!!

 

Επειδή ο κλάδος μας που αποτελείται από 7.000 μέλη και απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους ανά τη χώρα  όχι μόνο δεν κλήθηκε σε διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων, αλλά αιφνιδιάσθηκε πλήρως από την ψήφιση μέτρων που ρυθμίζουν την τύχη και την επιβίωση του.

 

Επειδή  είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν σχέση με απαιτήσεις της Τρόικας αλλά αποτελούν «εξαγόμενες» επιθυμίες και συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και «εισαγόμενες» εντολές εκείνης (τρόικας)!!!

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα αναμείνουμε μέχρι 31.12.2012 την απόσυρση του συνόλου των απαράδεκτων αλλαγών που αφορούν τον κλάδο μας και τη ζωή μας.

           

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι θα την εκπλήσσουμε δυσάρεστα και αδιάκοπα όχι μόνο μέχρι την 31η Αυγούστου του 2013, αλλά  έως  ότου  το επαίσχυντο νομοσχέδιο αποσυρθεί!!

 

Ζητάμε:

 

  1. Να μην αρθούν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΞΓ στις 31/08/2013, οι οποίες έχουν ήδη ανανεωθεί  μέχρι και 31/10/2013.
  2. Να συνεχίσουν να εκδίδονται και να ανανεώνονται με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους.
  3. Αν συνδεθεί η ανανέωση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΞΓ με τις φορολογικές κι ασφαλιστικές ενημερότητες, και με τυχόν οφειλές στον ΟΑΕΕ να μην απαιτείται η εξόφληση του συνόλου της τυχόν οφειλής, αλλά να αρκεί, ειδικά στις μέρες  μας, η ρύθμισή της.
  4. Να μην αλλάξουν οι κτιριακές προδιαγραφές των ΚΞΓ (ας ληφθεί υπόψη ότι μεγάλος αριθμός μελών μας δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια του Νομού, όπου δεν υπάρχουν κτίρια που να πληρούν τις νέες προδιαγραφές).
  5. Na απομακρυνθούν από τη θέση τους όσα άτομα (πολιτικοί, διοικητικοί, νομικοί σύμβουλοι) τόλμησαν να διανοηθούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα του επιχειρείν για μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ, αν υπάρξει άρση αδείας για οποιοδήποτε από τους πιο πάνω απαράδεκτους όρους και μάλιστα χωρίς οποιοδήποτε μεταβατικό στάδιο ή δυνατότητα συμμόρφωσης και βέβαια να μην προβλέπεται η άρση της άδειας άσκησης επαγγέλματος λόγω οφειλής.
  6. Να πάψουν οι κύκλοι του Υπουργείου να επικαλούνται δήθεν ευαισθησία τους για την ασφάλεια των μαθητών και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής  που επιτυγχάνονται με άλλα μέτρα άλλων υπουργείων και όχι με τον δια βίου αποκλεισμό της δυνατότητας του επιχειρείν ΕΙΔΙΚΑ για το επάγγελμά μας.
  7. Να μην υπάρχει εξουσιοδότηση νόμου για κανονιστικές πράξεις του Υπουργού που αφορούν ζωτικά θέματά μας δίνοντάς του τη δυνατότητα να μας καταστρέψει ανά πάσα στιγμή.

 

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που παραμείνουν σε ισχύ οι συγκεκριμένες αλλαγές που ψηφίσθηκαν θα συγκαλέσουμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας κατά την οποία το ΔΣ θα προτείνει:

 

  1. Να μην επιτρέπουν σε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΙΚΑ κι Εφορία/ΣΔΟΕ να διενεργούν ελέγχους στα ΚΞΓ.
  2. Να διακόψουν τις εισφορές προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ και την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος.
  3. Να καταθέσουν το σύνολο των βιβλίων-στοιχείων των ΚΞΓ στους Εφόρους Α’ & Β’ Δ.Ο.Υ και στους Διευθυντές των καταστημάτων ΙΚΑ.
  4. Να μην προβούν σε έκδοση νέων αδειών ΚΞΓ, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται στα ήδη υπάρχοντα κτίρια με τις ήδη υπάρχουσες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.
  5. Να προβαίνουν από 8 Ιανουαρίου 2013 σε συνεχείς, καθημερινές  και κυλιόμενες δράσεις όπως ολοημέρους αποκλεισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, της Α’ & Β’ Δ.Ο.Υ Ηρακλείου, των καταστημάτων Ι.Κ.Α, του Ο.Α.Ε.Ε, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού κι Ιστορικού Μουσείου, του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, των δημόσιων αθλητικών υποδομών του Ηρακλείου και σε άλλες συμβολικές, ακτιβιστικού τύπου ενέργειες, όπως κατάληψη του φρουρίου «Κούλε» και του τάφου Ν.Καζαντζάκη.

 

Τέλος θα δοθεί ξεκάθαρη και ρητή οδηγία προς τα μέλη μας να μην ψηφίσουν σε καμία περίπτωση οι ίδιοι αλλά και οι επηρεαζόμενοι από αυτούς ψηφοφόροι τα τρία κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, αλλά κι όποιο κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης δεν υποστηρίξει εμπράκτως κι αποδεδειγμένως τα δίκαια αιτήματά μας.

 

Συνειδητά επιλέγουμε να βγούμε στην παρανομία από το να σας επιτρέψουμε να αφανίσετε εμάς, τους συνεργάτες μας και τις οικογένειές μας θυσιάζοντάς μας στο βωμό άπληστων επιχειρηματιών των οποίων, όπως φαίνεται, τα συμφέροντα εξυπηρετούνται από τις ενέργειές σας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

Γ.Χατζηδάκης                                                               Π.Λιαπάκη                                                                                        

 

 

 

Πίνακας αποδεκτών:

  1. Γραφείο Προέδρου Δημοκρατίας
  2. Γραφείο Πρωθυπουργού
  3. Υπουργείο Παιδείας
  4. Υπουργείο Ανάπτυξης
  5. Υπουργείο Οικονομικών
  6. Υπουργείο Εργασίας
  7. Υπουργείο Εσωτερικών
  8. Βουλευτές Ν.Ηρακλείου
  9. Ευρωβουλευτή Ν.Ηρακλείου
  10. Επιτροπές Παιδείας Κομμάτων
  11. Περιφέρεια Κρήτης
  12. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
  13. Δήμους Ν.Ηρακλείου
  14. Τοπικές οργανώσεις κομμάτων Ν.Ηρακλείου

 

Κοινοποίηση:

  1. ΠΟΙΚΞΓ
  2. Τοπικοί Σύλλογοι PALSO
  3. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης
  4. Διευθυντές Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου
  5. Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η
  6. Ε.Β.Ε.Η 
  7. Ε.Κ.Η
  8. Ο.Λ.Η
  9. Ά + ΄Β Δ.Ο.Υ Ηρακλείου
  10. ΙΚΑ Ηρακλείου
  11. ΟΑΕΕ Ηρακλείου
  12. ΜΜΕ